Speelgoed dump
Image default
Groothandel

LED-panelen gebruiken

Een LED-paneel is een rechthoekig of vierkant paneel gevuld met LED-chip lampen dat doorgaans wordt gebruikt als lichtbron voor veel verschillende soorten kamers. Het heeft alle soorten maten voor alle soorten toepassingen. LED panelen worden gebruikt in huizen, scholen en zelfs spa’s. Als je dacht dat een lichtbron niet geschikt is voor vochtige of koude ruimtes, dan heb je over het algemeen gelijk, aangezien lage temperaturen ervoor zorgen dat een lichtbron zoals een fluorescentielamp meer licht verbruikt om aan te gaan en de lichtbron minder fel maakt, LED-lampen zijn niet de dezelfde. Het is bewezen dat LED-lampen tot 5% beter presteren in gebieden met lage temperaturen. Het unieke vermogen van deze LED-lichtbronnen is perfect voor gebruik in straatlantaarns of buitenruimtes in het algemeen.

Hoeveel LED panelen heb je nodig

Het aantal LED-panelen, platen of gloeilampen dat je nodig hebt, is uiteraard verschillend, afhankelijk van de grootte van de kamer of het gebied dat je wilt verlichten waarin je de LED-lampen wilt installeren. Voor een standaardmeting kun je meestal gebruik een 60×60 cm LED paneel voor een 8m2 kamer met een hoogte van 2,5 meter. Als u van plan bent om LED-platen in uw kamer te installeren, moet u ook op uw hoede zijn voor de watt die het produceert. Hoewel LED-lampen 60-70% energiezuiniger zijn dan andere lichtbronnen, kan het hebben van te veel LED-lampen invloed hebben op uw elektriciteitsrekening. Gebruik dus de juiste hoeveelheid licht voor je kamer, zodat het je kamer niet overweldigt met te veel verblindende lichten.

Uw LED-panelen kiezen

Bij de aanschaf van LED panelen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je gaat winkelen. Zo moet je het juiste formaat paneel bepalen, maar ook het juiste aantal LED panelen. Zodat je je kamer niet overspoelt met lampen, zorg ervoor dat je niet te veel en niet te weinig licht in je kamer hebt. Ook moet je denken aan bijvoorbeeld het aantal Kelvin welke lichtkleur er in de betreffende ruimte gebruikt moet worden. Voor je slaapkamer raden we je aan om gedimd licht te gebruiken. Daarnaast is een LED driver belangrijk voor LED verlichting. Dit waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid van het verlichtingssysteem. LED-stuurprogramma wordt gebruikt om uw verlichting te bedienen om de kleur te veranderen of om de lichten te dimmen als de optie beschikbaar is.