Speelgoed dump
Image default
Zakelijk

Ga je solliciteren? Wees voorbereid met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het kan nodig zijn om een ​​VOG aan te vragen om een ​​nieuwe baan te krijgen. U moet zo snel mogelijk een VOG aanvraag voor het document indienen. Als u te lang wacht, kan het moeilijk zijn om er een te bemachtigen. Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste gemeentelijke diensten duiezen VOG aanvragen ontvangen. Bij sommige functies is een VOG verplicht, dat betekent dat u ook als u geen verklaring van gedrag hoeft aan te vragen, u uw cv moet opsturen (dat is wat wij horen uit onze bronnen).

Solliciteren zonder een VOG? Toch een goede kans.

Het is niet nodig om een ​​ingevuld formulier in te dienen bij het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag. U kunt een brief, cv of een ander document indienen waaruit blijkt waarom u goed zou zijn voor de nieuwe baan, u kunt bijvoorbeeld referenties meegeven. Toch is het zo dat bij bepaalde functies de werkgever verplicht is om een VOG te eisen, denk hierbij aan gevoelige functies. Enkele voorbeelden daarvan zijn; gastouder, taxichauffeur, onderwijzer of werken in de zorg.

VOG aanvragen bij de gemeente.

U dient zo vroeg mogelijk een verklaring van gedrag bij gemeentelijke afdelingen aan te vragen. U kunt contact opnemen met uw lokale gemeente en alle nodige informatie verstrekken. Er zijn online formulieren beschikbaar zodat u uw documenten zo snel mogelijk kunt indienen. Houdt er wel rekening mee dat dit enkele werkdagen kan duren, je moet namelijk een afspraak maken bij de gemeente en daar tijd vrij voor maken. Dan moet uw aanvraag nog worden doorgestuurd naar Dienst Justis (de instantie die de aanvragen screent en verwerkt).

Goed om te weten:
De meeste gemeentelijke diensten willen een kopie van uw legitimatiebewijs zien voordat u de aanvraag kunt indienen, vergeet deze dus niet en zorg ervoor dat u deze opzak heeft. 

VOG aanvragen zonder gemeente:
Het kan zo zijn dat u uw VOG wilt aanvragen zonder een bezoek te brengen bij de gemeente, dit kan gemakkelijk online aangevraagd worden en is binnen één minuut al geregeld. U gaat simpelweg naar de website hetvogbureau.nl om uw VOG aanvragen in te dienen. Vul uw voorletters, uw achternaam, uw (toekomstige) functie en de benodige screeningsprofielen in. Weet je niet welke screeningsprofielen er nodig zijn? Dan hoef je deze niet in te vullen, in de meeste gevallen kunnen de juristen van hetvogbureau.nl uw aanvraag digitaal indienen, zij selecteren voor u de screeningsprofielen op basis van uw functie. Als het onbekend is welke screeningsprofielen er geselecteerd moet worden dan neemt één van de medewerkers telefonisch contact met u op, deze zal vragen welke taken u binnen uw functie zal vervullen.