Speelgoed dump
Image default
Banen en opleidingen

Hoe zoek je een baan als je geen ervaring hebt?

vacatures

Zoek naar geschikte vacatures

Zoek naar stages en startposities. In veel bedrijven zijn afstudeerstages, gratis of minimaal, een geweldige manier om een ​​carrière een vliegende start te geven. In de regel kun je na hen in de staat komen. Hoe zoek je? Over het algemeen hetzelfde als specialisten met ervaring zoeken. Breid je kring uit op LinkedIn, vertel je vrienden dat je een baan zoekt, bekijk de beginposities bij de headhunter, in speciale telegramkanalen (bijvoorbeeld op onze website vindazo publiceren we vacatures en stages), blader door de websites van de bedrijven waarin u wilt werken.

Pak je cv goed in

Om op vacatures te solliciteren, moet je een cv opstellen en alle ervaring inpakken: alle praktijk, deeltijdwerk, vrijwilligerswerk, eventuele niet-officiële projecten verzamelen – onthoud alles wat er is gebeurd en kies de meest relevante ervaring. Deze ervaring moet in de richting worden gekeerd waarin u zich wilt ontwikkelen.

Schrijf goede sollicitatiebrieven

Als dit je eerste baan is, is het duidelijk dat je cv mager zal zijn, zelfs als je oefent of vrijwilligerswerk doet. Daarom moet u zich concentreren op een competente begeleidende brief. Schrijf niet meteen dat je geen ervaring hebt. Begin met positief nieuws, vertel dat je tijdens je studie de kennis hebt opgedaan die nodig is voor een baan en dat je over de kwaliteiten beschikt die je nodig hebt in deze functie.

Het is de moeite waard om over uw motivatie te praten – waarom u in dit specifieke bedrijf wilt werken. De motivatie voor de eerste baan is een heel belangrijk punt, bedrijven staan ​​klaar om mensen vol enthousiasme, wier ogen branden en investeren in hun opleiding.

We zijn bereid om tijd, moeite en geld te spenderen, maar alleen als de werknemer zich echt wil ontwikkelen en hij niet door een toevallige wind in deze branche is geblazen. Een overtuigende sollicitatiebrief kan bewijzen dat u serieus bent.

Wees niet bang voor de zomer

Er zijn nog twee zomermaanden voor de boeg, je bent misschien niet van plan nu te beginnen, in de verwachting dat de arbeidsmarkt in de herfst zal aantrekken. Ja, het aantal vacatures neemt af omdat veel HR-managers en leidinggevenden op vakantie gaan. Ja, juli is doorgaans de armste maand qua vacatures, die worden het minst gepubliceerd. Maar toch is het logisch om in de zomer naar werk te zoeken, omdat veel werknemers op vakantie zijn en vervanging nodig hebben – en snel, omdat er vaak gewoon niemand is om te werken. En dit speelt in de kaart van aanvragers die geen ervaring hebben. Bovendien komen er in de zomer minder kandidaten op de markt, waardoor je minder concurrenten hebt.

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Bouwplantoetser/Casemanager Wabo

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Monteur industriegebouwen (mooie verloning)