Speelgoed dump
Image default
Huishoudelijk

Plastic deuren – is die van jou veilig?

Volgens locksecure.nl (Utrecht) hebben gedurende de laatste 20 jaren hebben plastic deuren in populariteit gewonnen ten koste van solide houten deuren. Een van de redenen hiervoor zijn de meerpuntsslot bevestigingen dier erop gemonteerd zijn en ze worden algemeen gezien als zeer veilig, juist vanwege die driepuntssluiting. Maar met stijgende criminaliteitscijfers en meer inbraken dan ooit is de vraag gerechtvaardigd of je plastic deur zo veilig is dat je denkt dat het is? Moet je overwegen om een beter passend slot aan te schaffen of nog meer veiligheidsmaatregelen nemen? 

Veel van de eerste generatie multipuntsbevestigingen hebben een grendel en veiligheidsslot in het midden (bij de hendel) en twee tot 2 staven rond het slot, boven en onder de hendels. De staven zien er uit als korte tralies en bewegen in en uit om het openingsmechanisme te laten werken. De rollers zitten in het binnenwerk als de deur is geopend. Deze vroegere deuren zijn niet zo heel veilig en kunnen geopend worden door de hendel op een neer te bewegen en de deur open te duwen. Als je zo’n soort slot hebt geïnstalleerd zou je moeten overwegen om een meerpuntsslot met weerhaken en veiligheidsslot te installeren. Weerhaken en veiligheidssloten weerhouden de hendel van naar beneden te duwen om de deur zonder toestemming te openen. Als je niet zeker weet of je slot ge-upgrade kan worden moet je een slotenmaker bellen voor advies, goede geven altijd correct advies een kunnen gratis een prijsschatting maken.

Zodra je een meerpuntsslot hebt op je deur moet je kijken naar het enige dat de haak zegt locksecure.nl/slotenmaker-utrecht , beste slotenmakerij in Utrecht , veiligheidsslot en grendels tegenhoud en dat is de cilinder die in het slot zit. De cilinder is het gedeelte waar de sleutel in gaat. Dieven gebruiken verschillende methodes om voorbij de cilinder te komen. Een methode die  recent in populariteit groeit is de breken van het slot. De politie van West Yorkshire heeft cijfers gepubliceerd die lieten zien dat in een kwart van elle inbraken dit het geval was. Voor de methode heb je allen standaard gereedschap nodig, geen kennis en kost maar een paar seconden. De cilinder wordt letterlijk in tweeën gebroken en de helft wordt uit de deur getrokken om daarna een schroevendraaier in de deur te steken om de actie van een sleutel te kopiëren. Als de schroevendraaier wordt omgedraaid is het slot open, de deur ook en kun je zo naar binnen lopen. Deze methode heeft totaal geen oefening nodig en is snel onder de knie te krijgen en maakt ook nog eens geen geluid. Daarnaast laat het bijna geen sporen van braak achter waardoor het heel moeilijk is om iets van de verzekering terug te krijgen.