Speelgoed dump
Image default
Woning en Tuin

De aanschaf van een houten speelhuisje

Er zijn diverse soorten houten speelhuisjes op de markt (kijk hier maar eens), maar hoe kies je nou een speelhuisje die bij jouw kind past? Hierbij kun je kijken naar de leeftijd van je kind. Wanneer je kind nog erg jong is kun je kiezen voor een houten speelhuisje die op de grond staat. Is je kind wat ouder en een echte avonturier? Dan kun je kiezen voor een houten speelhuisje die de hoogte ingaat. Deze zijn voorzien van een trap en in veel gevallen ook een glijbaan. Ook kun je kijken naar de ruimte die je in de tuin hebt om een speelhuisje te plaatsen. Niet geheel onbelangrijk is het budget wat je uit wilt geven aan een speelhuisje. Maak voor jezelf een selectie van een aantal speelhuisjes. Vervolgens kun je jouw kind de keuze laten maken welke het uiteindelijk gaat worden. Zo kun je jouw kind betrekken bij het proces van de aanschaf van een speelhuisje.

De montage van een houten speelhuisje

De speelhuisjes worden in bouwpakketten geleverd welke je zelf nog in elkaar dient te zetten. Met een duidelijke handleiding waarin je stap voor stap ziet wat er moet gebeuren kun je dit eenvoudig zelf. Alle materialen die je nodig hebt voor de montage van het speelhuisje worden meegeleverd. Ook worden alle planken al voorgeboord zodat jij alleen nog de handleiding hoeft te volgen. Hoe groter en uitgebreider het speelhuisje is, hoe complexer het proces om hem in elkaar te zetten. Toch kan vrijwel iedereen een speelhuisje moeiteloos in elkaar zetten met een paar uur. Voor je het weet staat het speelhuisje in de tuin en kun je jouw kind blij maken met zijn of haar nieuwe speelpaleisje.

Verschillende soorten speelhuisjes op de markt

Er zijn diverse soorten speelhuisjes waar je uit kunt kiezen. Zo kies je voor een blanco speelhuisje welke je nog helemaal zelf kunt gaan verven. Je verft hiermee het speelhuisje in de favorieten kleuren van je kind waarbij je zo creatief kunt zijn als je zelf maar wilt. Ook qua grootte verschillen de de speelhuisjes van elkaar. Kies je voor een model dat op de grond staat? Of ga je voor een speelhuisje met een glijbaan, een zandbak of een schommel? Er zijn diverse accessoires te koop voor de speelhuisjes zoals een brievenbus of een bloembak. Zo kun je het speelhuisje van je kind helemaal afmaken en kunnen ze zich hier urenlang mee vermaken. Laat ze postbode of winkeltje spelen in hun eigen speelhuisje of misschien is je kindje wel een brandweer bij een brandweerkazerne. Hoe ze ook spelen; een speelhuisje is een goede toevoeging.