Speelgoed dump
Image default
Woning en Tuin

Waarom een trampoline in je tuin zo gezond en speciaal is

Een trampoline in je tuin hebben is tegenwoordig een echte trend. Je ziet ze steeds meer en dat is niet heel verrassend. De reden waarom men zo veel trampolines aanschaffen is omdat het ontzettend leuk is om te doen, maar het is ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Het houd je namelijk in beweging en dat is vandaag de dag ontzettend belangrijk. Trampoline springen voelt niet als een sport, maar toch win je aan spierkracht en het verbranden van calorieën. Dat maakt een trampoline in je tuin onmisbaar en het aanschaffen meer dan waard.

Op wat voor manier kan je de trampoline het best gebruiken?

Je zult het vast van video’s kennen, allemaal trucjes en kunstjes van de professionals. Vergeet trucjes en kunstjes, het beste is om zachtjes op en neer te veren op de trampoline. Tijdens het op en neer gaan blijven je voeten op het vlak en gaan met maximaal 15 cm de lucht in. Dit verende op en neer gaan zorgt ervoor dat je je hele lichaam traint. Dat geldt voor je spieren, maar dat geldt ook voor je botten, cellen en pezen. Rustig aan dus en je zult snel genoeg verschil in je lichaam merken.

Hoeveel keer per week moet je trainen om verschil in je lichaam te merken?

Het op en neer springen is dus heel gezond voor je lichaam, maar hoe lang moet je dat precies doen? Het advies luidt om zo’n 15 minuten per dag op een hele zachte manier trampoline te springen. Dan zul je al binnen een paar weken verschil merken in je lichaam. Ben je een fanatiekeling dan kun je het trampoline springen wat intensiever aanpakken. Wil je intensief aan de slag dan is het aan te raden om drie keer per week elke keer 30 minuten te oefenen. Handig is om eens wat YouTube video’s te bekijken om work outs te zien. Zodoende bouw je de intensiteit stapje voor stapje op en is je lichaam binnen een paar weken in perfecte staat.

Welke trampoline is het beste?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel trampolines te koop en het kan je keuze knap lastig maken. Zo is het mogelijk om een grote trampoline aan te schaffen. Deze trampolines zijn rond, rechthoekig of ovaal en zijn met name voor kinderen. Wil je liever wat draagbaars hebben dan kan dat ook. Een draagbare trampoline vind je overal in elke sportwinkel. Kies bij een draagbare trampoline voor een stevige trampoline met veren van metaal. Deze zijn heel goed om intensief work outs mee te doen.