Speelgoed dump
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe word je supergoed in dammen?

Goed worden in dammen

Het is een van de spelletjes die je graag speelt tijdens een familiedag. Samen met je vader speel je meerdere spelletjes, het hele gezin is namelijk gek op spelletjes. Elke week organiseren jullie dan ook een spelletjesavond met elkaar. Opa komt ook altijd naar deze legendarische avondjes. Samen met je opa ga je graag een potje dammen. Verliezen is geen optie, daarom wil je het spel zo goed mogelijk spelen. Elke keer vraag jij jezelf dan af hoe je beter kan worden in dit spelletje. Zijn er bepaalde basisregels waardoor je de volgende keer wel wint?

 

De basisregels van het spelletje

Als je het spel regelmatig speelt is het heel eenvoudig om de basisregels snel te leren. Dammen is dan ook een spel wat iedereen kent, de regels zijn eenvoudig te volgen. Maar het is echter wel mogelijk om bepaalde technieken te gebruiken die het spelletje net wat spannender maken. Voor de ervaren dammer is het geweldig om dit spelletje strategisch te kunnen spelen. Nu zijn er verschillende boeken geschreven over deze verschillende dam technieken. In dit artikel zullen we een aantal tips geven waardoor jij het spel nog beter gaat spelen.

 

Het spel

Natuurlijk weet je hoe een dambord eruit ziet en hoeveel damstenen je hierbij gebruikt. Maar wat zijn nu de beste zetten om het spel goed te openen? In het spel is het natuurlijk nodig dat jij de stenen over het veld verdeeld. Om het spel zo goed mogelijk te spelen is het noodzakelijk dat jij de stenen zo goed mogelijk verspreid over het hele veld. Hierdoor maak jij het je tegenstander moeilijk om al je stenen te slaan.

 

Een andere slimme truc is om ten minste een steen veilig achter te laten staan. Hierdoor weet je zeker dat je op een later moment in het spel van deze steen een dam kan maken. Zet je stenen altijd achter elkaar neer zodat je een rij vormt met je stenen. Hierdoor is het voor de tegenstander een stuk moeilijker om je te slaan. Probeer altijd zo min mogelijk stenen te verliezen om een dam te krijgen.

 

Het doel van het spel is natuurlijk zo veel mogelijk dammen te verzamelen. Met deze dammen sla jij je tegenstander en zorg je ervoor dat zijn stenen van het bord verdwijnen. Doordat alleen je eigen stenen overblijven win jij het spelletje. Nu weet je precies hoe jij je vader, opa en ooms verslaat met het volgende spelletje.

https://www.raindroptime.com/