Speelgoed dump
Image default
Vakantie

Verre oorden binnen handbereik met All over Tours

Misschien heb je het nog nooit overwogen, maar wie weet kunnen we je er toch enthousiast voor maken: een rondreis Tanzania! Dit land ligt aan de oostkust van Afrika. Er wordt zowel in het Swahili als in het Engels gecommuniceerd. Dodoma is de hoofdstad van Tanzania. Dit zijn de percentages qua religie: 61% christelijk, 35% islamitisch en 2% animistisch. Animisme lichten we kort toe. De term komt van het Latijnse woord ‘anima’ dat geest betekent. Animisten zijn ervan overtuigd dat niet alleen mensen en dieren een geest hebben. Ook planten, stenen, bergen en rivieren zouden over een ziel beschikken. In Tanzania wonen een kleine 54 miljoen mensen. Als jij kiest voor een individuele rondreis door dit schitterende Afrikaanse land kun je alvast uitkijken naar de volgende hoogtepunten:

· rondleiding op een oude koffieplantage in Arusha;

· overnachting in het bos bij Lake Manyara;

· sportieve wandeling bij Lake Natron;

· safari in de Serengeti;

· zwemmen en zonnen in Zanzibar.

Voor heerlijke overnachtingen, luxe maaltijden en privé vervoer wordt uiteraard gezorgd.

Maak een prachtige boottocht op het Tanganyika meer

Ben je in Tanzania dan moet je beslist een keer naar het Tanganyika meer. Het is een bijzonder diep en oud meer in Centraal Afrika. Er wordt volop gevist door de lokale bevolking. Je kunt er zwemmen en allerlei watersporten uitoefenen. Om een goede indruk te krijgen van dit bijzondere meer raden we een boottocht aan.

Rond het meer liggen de Mahale bergen. De streek leent zich uitstekend voor een safari. In het bergachtige gebied wonen chimpansees, colobusapen, roodpandapen, blauwe meerkatten, bavianen, bosvarkens en antilopen. Met name het Gombe Stream National Park is de moeite waard.

Dit gebied is wereldwijd bekend sinds primatoloog Jane Goodall er het gedrag van chimpansees ging bestuderen. De exotische vogels, groene bomen en unieke vergezichten: je zult er volop van genieten. Tanzania is zomaar een illustratie van een Afrikaans land om op vakantie te gaan. Andere opties zijn: Botswana, Kenia, Mozambique, Namibië, Oeganda en Zimbabwe. Van deze en veel andere landen staan voorbeeldreizen op de website.

https://www.allovertours.nl