Speelgoed dump
Image default
Energie

Elektricien als carrière keuze

Als je op zoek bent naar een carrière waarvoor een vierjarige opleiding niet per sé vereist is, kun je overwegen om elektricien te worden. Een carrière als elektricien kan makkelijk beginnen zonder veel of geen studieschuld op te bouwen. Veel mensen die elektricien willen worden, beginnen met het volgen van een opleiding tot technisch elektricien. In veel gevallen kun je een carrière als elektricien beginnen door een stage te starten en dat kan makkelijk door in jouw regio te zoeken of er stages beschikbaar. Zoek bijvoorbeeld Elektricien Tilburg stage online of zelfs in de krant . Stages kunnen vakbond of niet-vakbond zijn. Als je een niet-vakbonds stage nastreeft, zul je waarschijnlijk naar een handelsschool moeten om een ​​certificaat te behalen voordat je aan je stage begint.

De verscheidene verantwoordelijkheden van een elektricien

De verantwoordelijkheden van een elektricien omvatten het ontwerpen en installeren van elektrische systemen, evenals het onderhouden en repareren van die systemen. Elektriciens kunnen binnen of buiten werken in huizen, fabrieken en/of bedrijven. Er zijn veel soorten elektriciens. Elektriciens zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald soort werk, aan de hand van het regio zoals Elektricien Tilburg , zoals het werken aan elektrische systemen in woningen, windturbines of commerciële gebouwen. Onderhoudselektriciens werken aan grote elektrische systemen in fabrieken, terwijl elektriciens van snelweg systemen straatverlichting en verkeerslichten installeren en onderhouden. Aan de slag kunnen zonder studieschuld op te lopen, is een van de grote voordelen van een carrière als elektricien. Daarnaast verdien je een goed salaris en geniet je van hands-on werk.

De taken van een elektricien

Enkele van de typische taken van elektriciens zijn het maken van plannen voor nieuwe elektrische systemen, waaronder het plaatsen van verlichtingsarmaturen, stopcontacten en ventilatiesystemen en het verbinden van draden om elektrische circuits te vormen. Ze onderhouden ook verlichting, bedrading en besturingssystemen en doen ook het repareren of vervangen van oude bedrading en elektrische apparatuur en het testen van elektrische systemen om problemen op te lossen. Af ​​​​en toe trainen en begeleiden de meer ervaren elektriciens andere nieuwere elektriciens. Zo kunnen de nieuwere elektriciens goede ervaring opbouwen onder supervisie van degenen die al meer ervaring hebben.