Speelgoed dump
Image default
Kinderen

Wat zijn de voordelen van kinderopvang voor kinderen?

Volgens een recente studie hebben kinderen die voor hun derde jaar naar een kinderdagverblijf Rotterdam gaan, meer kans om als tiener over zelfbeheersing, cognitieve vaardigheden en zelfcontrole te beschikken. Met andere woorden, dagopvang kan de hersenontwikkeling van je kind ten goede komen. Het is een fantastische omgeving voor je kinderen om te spelen, te studeren en te socialiseren met andere kinderen. Ook kunnen ze de basisprincipes van socialisatie oppikken in een ondersteunende omgeving. Lees meer over de voordelen van kinderopvang voor je kinderen.

Lichamelijke en emotionele ontwikkeling 

Dagopvang geeft kinderen de kans om hun fysieke mogelijkheden te verkennen. Ze spelen met andere kinderen, klimmen op klimrekken en nemen deel aan groepsactiviteiten zoals danslessen of sportteams. Deze activiteiten helpen kinderen hun coördinatie en fysieke kracht te ontwikkelen. Ook bouwen kinderen die tijd doorbrengen in de kinderopvang relaties op met andere kinderen van hun leeftijd. Dit helpt hen sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals delen. Hoe meer kinderen met anderen omgaan, hoe beter ze later als volwassenen met hun leeftijdsgenoten kunnen omgaan.

Probleemoplossend vermogen

Kinderen kunnen in de kinderopvang leren hoe ze beslissingen moeten nemen en problemen moeten oplossen. Uit een recente studie is gebleken dat kinderen die naar de kinderopvang gaan een hoger IQ hebben en betere probleemoplossers zijn. Naarmate kinderen ouder worden, is het cruciaal dat zij problemen kunnen oplossen. Problemen begrijpen, feiten verzamelen, plannen formuleren en oplossingen beoordelen maken allemaal deel uit van het probleemoplossend vermogen. Wanneer kinderen levensechte scenario’s voorgelegd krijgen waarbij ze hun middelen moeten gebruiken om hun doelen te bereiken, leren ze deze vaardigheden. Ook spelletjes spelen of bouwstenen gebruiken met andere kinderen in de kinderopvang kan leiden tot het oplossen van echte problemen. Als kinderen dit soort kansen krijgen, komen ze met hun eigen speciale antwoorden. Hun dagelijkse ervaringen zullen dienen als basis voor het aanleren van kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden.

Groei van intellectuele capaciteiten

Kinderen in de kinderopvang worden blootgesteld aan nieuwe prikkels en activiteiten die hun mentale ontwikkeling kunnen bevorderen. Je wilt niet voorkomen dat je kind leert en intellectueel groeit, dus is het cruciaal dat je ze inschrijft in een kinderdagverblijf bij jou in de buurt.