Speelgoed dump
Image default
Onderwijs

Het gemak van een kinderopvang in Rotterdam, steeds meer ouders kiezen ervoor!

Keuzes

Ouders staan al voordat hun kind is geboren voor veel belangrijke keuzes die het leven van de ouders en hun kindje van invloed zijn. Vragen zoals: ga je minder werken? Gaat je partner stoppen met werken? Gaan opa en oma oppassen? Het is niet altijd makkelijk om deze vragen te beantwoorden. Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind naar een kinderopvang te brengen. Dit zijn een aantal redenen waarom zij dit doen.

  1. Niet werken kan je eenzaam maken

Een aantal weken vrij nemen om de vreugde van een pasgeboren baby mee te maken, is natuurlijk heerlijk. Op een gegeven moment slaat de sleur toch toe en voelt het nieuwe leven weer als normaal. Dit kan voor eenzame gevoelens zorgen. Voorheen trotseerde je elke dag nieuwe uitdagingen en collega’s en nu staan luiers en voeding als de hoofdzaken voor de dag. Een goede balans tussen werk en ouderschap is daarom ook de beste oplossing. De kinderopvang maakt dit mogelijk. 

  1. Invloed op carrièremogelijkheden

Het lijkt op iets van vroeger, maar veel bedrijven hechten nog steeds veel waarde aan beschikbaarheid. Als een van de twee ouders minder gaat werken, heeft dit invloed op de beschikbaarheid, hierdoor kan je werkgever bijvoorbeeld eerder iemand anders promotie geven. 

  1. Opvang is voor het kind, niet de ouder

Eigenlijk staan werk en opvang los van elkaar. Kinderopvang is er niet omdat jij wilt werken, maar omdat dit goed is voor je kind. Door de razendsnelle ontwikkeling van je kind is de kinderopvang een hele goede plek om tijd aan te besteden. Daarnaast is de kinderopvang er om kinderen op de juiste manier te stimuleren. De medewerkers op de kinderdagverblijven staan klaar om je kindje met open armen te verwelkomen en te vermaken. Ook leert je kind vriendjes maken en in een andere omgeving te zijn dan bij papa en mama. 

Gerelateerde artikelen

Gegarandeerd slagen bij 123-theorie!