Speelgoed dump
Image default
Sport

Redenen om te gaan steppen

Steps zorgen voor een perfecte rit die iedereen, ongeacht de leeftijd, kan gebruiken. Veel mensen worden immers gebonden door hun dagelijkse routine, zoals werk, school en komen nooit in het park of op straat. We blijven de hele dag binnen zonder lichamelijke oefening. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Steppen is niet alleen gezond en een goede reden om een frisse neus te halen, het is ook nog eens het perfecte vervoermiddel.

De step is een perfect vervoermiddel

Het is sneller en gemakkelijk om van het ene punt naar het andere te komen en omdat ze zijn gemaakt van sterke en duurzame materialen, kunnen ze veel gewicht dragen. Je legt korte afstanden snel af en je manoeuvreert gemakkelijk overal tussendoor. Het is opvouwbaar, dus ook als je moet overstappen met de trein, bezorgt het je geen hinder. Het is compact, licht, makkelijk te gebruiken en het helpt je sneller van a naar b te komen.

Eenvoudig te leren en te gebruiken

Er is geen behoefte aan lessen voor het gebruik van een step. Het is een van de gemakkelijkste ritten die alle leeftijden op elk moment kunnen gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn om te vallen. Met een step hoef je niet actief deel te nemen aan het drukke verkeer en kun je eenvoudig gebruik maken van de fietspaden. Omdat Nederland veel fietspaden heeft, zowel door natuurgebieden als steden hoef je enkel je step mee te nemen om makkelijk alles te bereiken of even een frisse neus te halen. Van jong tot oud, iedereen geniet ervan. Elke leeftijd kan gebruik maken van een step. Er zijn bijvoorbeeld kleine maten voor je kind. Fietsen op jonge leeftijd kan soms lastig zijn en daarom zal je kind genieten van de step, waarbij hij met minder benodigde inspanning zich kan verplaatsen. Bovendien brengen kinderen tegenwoordig meer tijd binnenshuis door en krijgen ze minder beweging dan ooit tevoren. Steppen geeft ze een leuke tijd buitenshuis met familie en vrienden.

Steppen is goed voor je spieren

Fysieke fitheid is ieders doel en veel fysiotherapeuten adviseren het gebruik van de step. Met een duw van je been, kun je al je spieren trainen tijdens het steppen. Je gebruikt vrijwel je hele lichaam, waardoor je fit blijft. Gebruik het in je vrije tijd of onderweg naar werk. Zo kun je zelfs met een 9-tot-5-baan nog wat beweging krijgen op een dag. Steppen is meer dan een gewone oefening. Het voordeel van het rijden met een step is dat het je kracht verhoogt. Naast de cardiovasculaire voordelen en spiervoordelen, strekt en versterkt de actie van het rijden op de scooter de meeste lagere spiergroepen, zoals buik, rug, billen, dijen en kuiten. Bekijk ons blog waarom steppen goed is voor je gezondheid

Rust en plezier vinden

Na een stressvolle dag op het werk of ’s morgens, wanneer je geen ochtendmens bent, zal steppen je innerlijke geest verlichten en je rust en een gevoel van plezier geven. Op een step rijden bied je een perfect moment om te stoppen met denken aan de stressvolle moderne wereld. Regelmatige beweging is een perfecte manier om te ontspannen en spanning en stress los te laten. In de afgelopen jaren heeft het rijden op een step veel nieuwe supporters van alle leeftijden gevonden. Bent u benieuwd geworden? Probeer het dan zelf uit. Bekijk onze steps en vind de perfecte match!

https://stepsonline.nl/