Speelgoed dump
Image default
Dienstverlening

Zonnepaneel vogelbescherming

Uw dak biedt een uitstekende locatie om zonnepanelen te monteren, maar helaas is het ook een uitstekende locatie voor vogels om hun nest te maken. Sterker nog, de toevoeging van zonnepanelen creëert een perfecte broedplaats voor duiven en andere vogels, omdat ze het stabiele oppervlak van je dak hebben gecombineerd met de beschutting van de zonnepanelen erboven.

Vogels die op of onder uw zonnepanelen zitten kunnen deze belangrijke investering schaden, en ze kunnen ook meer dan 60 ziekten en 40 parasieten met zich meebrengen die uw gezin ziek kunnen maken. Het is duidelijk dat dit een probleem is dat u koste wat kost moet vermijden. Als u van plan bent om zonnepanelen te installeren of al panelen heeft, moet u rekening houden met het vogelvrij maken van zonnepanelen. Wanneer schade zonnepanelen bereikt, kan dit duur komen te staan.

Voorkom dat plaag vogels zonnepanelen beschadigen

Plaag vogels, zoals wilde duiven, Engelse mussen en Europese spreeuwen zijn invasieve soorten en kunnen snel uw tuin overnemen, nestelen in uw zonnepanelen en ernstige schade aanrichten. Ongediertebestrijders weten hoe ze afschrikmiddelen aan uw eigendom kunnen toevoegen die deze vogels weghouden, zodat ze niet uw dak en zonnepanelen als perfecte broedplek zien.

Met behulp van gaas, schermen en andere afschrikmiddelen kunt u deze vervelende beestjes van uw dak houden, waardoor lelijke en kostbare schade aan uw zonnepanelen wordt voorkomen. Als u pas zonnepanelen heeft geïnstalleerd, is preventie de beste manier om om te gaan met plaag vogels. Ze nestelen zich op uw dak en veroorzaken schade, dus investeer nu in afschrikmiddelen voordat dit een probleem wordt.

Is er al schade ontstaan door plaag vogels? Dan zijn er diverse manieren hoe u dit kunt aanpakken. Door vogeluitwerpselen kan er vuil ontstaan waardoor de zonnepanelen schoongemaakt dienen te worden. Kijk voor meer informatie op https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/zonnepanelen-schoonmaken.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/diensten/inspectie-zonnepanelen/