Speelgoed dump
Image default
Aanbiedingen

Werken met een hoogwerker

Als bedrijf zijn er veel redenen om een hoogwerker te gebruiken. Maar zoals met de meeste apparatuur die u in uw bedrijf gebruikt, zijn er veiligheidsregels en voorschriften. Hier is wat u moet weten als u van plan bent om met hoogwerkers te werken in uw bedrijf.

 

Veiligheid

Voordat een hoogwerker kan worden gebruikt, moet een checklist worden ingevuld. Dit houdt in dat de hoogwerker moet worden gechecked op schade en dat moet worden gecontroleerd of hij veilig en stabiel is. Alle bedieningsfuncties en vloeistoffen moeten worden gecontroleerd. Een gebied om de hoogwerker moet worden afgezet voor mensen en er moet een veiligheidshelm worden gedragen. De persoon die op de hoogwerker staat moet worden beveiligd met een veiligheidsharnas. Bij het werken op hoogte moeten altijd twee personen aanwezig zijn, een op de grond en een op hoogte. Het gebruik van een hoogwerker is niet toegestaan bij een windkracht van meer dan 6.

 

Hoogwerker certificaat

Volgens de Arbowet moeten werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende is opgeleid voor het veilig gebruik van een hoogwerker. Als er een ongeval gebeurd waarbij een hoogwerker is gebruikt, wordt dit gecontroleerd door de verzekeringsmaatschappij en de arbeidsinspectie. Het is dan aan u om hen ervan te overtuigen dat de mensen die met de hoogwerker aan het werk waren, voldoende zijn opgeleid om een hoogwerker te gebruiken. Een certificaat voor hoogwerkers kan als bewijs dienen. Het certificaat kan in één dag worden behaald en is 5 jaar geldig. Het is dus zinvol om een aantal werknemers ervoor op te leiden.

 

Huren van een hoogwerker

De aanschaf van een hoogwerker is voor veel bedrijven niet rendabel. Ze kosten veel geld en zijn omslachtig op te zetten. Huur hoogwerker voor al uw werkzaamheden op hoogte. U kunt hoogwerkers huren voor langere periodes. Voor elke klus kunt u de juiste hoogwerker en accessoires vinden. Als je niet zeker weet welke je nodig hebt, vraag het dan aan een expert of aan het verhuurbedrijf.

 

https://www.123machineverhuur.nl/