Speelgoed dump
Image default
Kinderen

Loopfiets

Een loopfiets is een soort fiets voor kleine kinderen maar dan zonder pedalen. Bij een loopfiets vanaf 1 jaar gebruikt het kind vooral zijn of haar voeten om vooruit te komen.  Dit is een leuk speelgoed voor het kind en kan dienen als hulpmiddel om motoriek te evolueren.

Waarom een loopfiets kopen?

Een loopfiets is iets meer dan enkel een speelgoed, een loopfiets vanaf 1 jaar helpt je baby om zowel op motoriek vlak maar ook om kracht en balans te ontwikkelen.

Waarom is dit goed op motoriek vlak? Doordat de baby met zijn eigen voeten vooruit moet komen oefent de baby op deze manier zijn loopbewegingen. De loopfiets vanaf 1 jaar heeft natuurlijk ook een stuur waarmee de baby moet kunnen sturen, door deze stuurbewegingen te moeten doen krijgt de baby een besef van zijn armbewegingen.

Waarom kracht? De baby moet natuurlijk vooruit kunnen gaan, om dit te doen maakt hij gebruik van zijn benen en lichaamsgewicht om zichzelf naar voor te duwen.

Ten slotte is balans ook een belangrijk aspect omdat de baby zichzelf in evenwicht moet kunnen houden om niet te vallen.

Wanneer je baby zich heeft kunnen evolueren met het gebruik van de loopfiets dan is het ook leuker voor jou om met de baby naar buiten te gaan. De loopfiets is een soort van uitdagend speelgoed voor de baby waarmee hij dan kan laten zien wat hij al goed kan.

Wanneer een loopfiets aanschaffen?

Voor een ouder is het niet altijd makkelijk om te achterhalen wanneer nu de geschikte periode is om een loopfiets te kopen voor zijn baby. Vaak is het aangeraden om een loopfiets aan te schaffen moment dat je baby is beginnen leren lopen en zichzelf kan optrekken. Heel vaak is dit wanneer de baby 1 jaar is, dus een loopfiets vanaf 1 jaar zou ideaal zijn omdat dat de leeftijd is wanneer de kinderen leren lopen en zich op te trekken.

Veiligheid loopfiets

Aan de loopfiets zitten geen remmen dus je zal je kleine toch nog goed in de gaten moeten houden. Het is daarom ook vaak aangeraden om de meubels of de inrichting van je huis aan te passen zodat de baby er niet tegenaan botst als hij te snel gaat. Als je hem buiten laat fietsen is het handig dat hij een helm draagt, een baby heeft nog geen erg goede evenwicht dus hij kan vallen.

https://fietsie.nl/loopfiets-1-jaar/

Gerelateerde artikelen

5 tips voor het kiezen van een fiets voor je kind

Verschillende soorten babyluiers om voor uw baby’s te kopen

De rammelaar; goed voor de ontwikkeling of onnodige herrie?