Speelgoed dump
Image default
Bedrijven

Denk hieraan als je je huis gaat verbouwen

Je huis verbouwen in plaats van verhuizen wordt steeds aantrekkelijker nu de huizenprijzen de pan uit rijzen. Woon je in Hellevoetsluis of omgeving en wil je je huis verbouwen? Of heb je net een oud huis weten te bemachtigen, maar moet er nog veel aan gebeuren? Dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen en waar je aan moet denken voordat je met de verbouwing begint. Hieronder een aantal tips.

Duurzame keuzes

Denk voordat je gaat verbouwen na over eventuele duurzame keuzes die je kunt maken. Bijvoorbeeld dak-, vloer- of muurisolatie, een warmtepomp of bijvoorbeeld een groen dak op je uitbouw of schuur. Op deze manier kan je jezelf in de toekomst geld besparen, maar ben je ook goed bezig voor het milieu. Bovendien zal je huis aanzienlijk in waarde stijgen wanneer je duurzame keuzes maakt. Als je je huis later wilt verkopen, zal de investering zich ongetwijfeld terugverdienen. Kopers vinden duurzaamheid van een woning steeds belangrijker.

Vergunning

Soms moet je voor een verbouwing aan je huis een vergunning aanvragen. Woon je in Hellevoetsluis en wil je bijvoorbeeld een dakkapel? Dan ligt het eraan waar je deze wilt plaatsen of je een vergunning bij de gemeente moet aanvragen. Wil je een dakkapel aan de voorkant of zijkant van je huis? Dan heb je hier een vergunning voor nodig. Een dakkapel aan de achterzijde van je woning is vergunningsvrij. Voor een uitbouw is in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. Informeer bij de gemeente Hellevoetsluis of je een vergunning nodig hebt voor jouw werkzaamheden.

Afval

Als je gaat verbouwen, komt daar een hoop afval bij kijken. De kans is groot dat je eerst gaat slopen en je grofvuil Hellevoetsluis moet afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan muren, plafonds of vloeren die je uit de woning haalt. Heb je zelf geen aanhanger of mogelijkheid tot het wegbrengen van afval naar de milieustraat? Of heb je helemaal geen zin om meerdere keren naar de milieustraat te moeten rijden? Dan kan je je grofvuil  Hellevoetsluis ook opslaan in een gehuurde container. Deze bestaan er in verschillende formaten en kunnen een aantal weken bij het huis blijven staan. Grofvuil Hellevoetsluis komt de container ook weer ophalen.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-hellevoetsluis/