Speelgoed dump
Image default
Dienstverlening

Laten verwijderen van een boomstronk

Wilt u een mooi terras, tegelpad of gazon aanleggen in uw tuin of een schutting plaatsen maar staat er een boom in de weg? De boom moet dan weggehaald worden maar nog belangrijker is om de boomstronk te verwijderen. Vaak zit een boomstronk diep ingeworteld in de grond. Als u de boomstronk laat zitten in plaats van hem te verwijderen zal de grond bijna nooit helemaal egaal en horizontaal worden. Een goede egale en horizontale ondergrond is een vereiste voor een mooi terras. Ook is er het risico dat de grond op den duur gaat verzakken of ongelijk wordt, met vervolgens een lelijk en verzakt terras of tegelpad als resultaat. Dit zou zonde zijn! Wij adviseren u daarom om een hovenier in de arm te nemen. Bij Vergelijk Hoveniers kunt u op een eenvoudige en snelle manier de prijzen en offertes vergelijken van meerdere hoveniers bij u in de buurt.

 

Hovenier vinden via Vergelijk Hoveniers

Heeft u bij Vergelijk Hoveniers een goede hovenier gevonden? Dan kan het werk beginnen en kan de boomstronk verwijderd worden. Vaak is het handig de hovenier eerst bij u langs te laten komen. Hij kan dan inschatten hoe diep de wortels van de boomstronk zitten en welk materiaal hij nodig zal hebben. Er zijn verschillende technieken waarop de stronk verwijderd kan worden:

  • Uitgraven
  • Uitvrezen
  • Uittrekken

De hovenier maakt, afhankelijk van de techniek die gebruikt moet worden bij het verwijderen, gebruik van de volgende gereedschappen:

  • De hand of een bijl
  • Kettingzaag
  • Minigraver of graafmachine
  • Slobbenfrees
  • Kraan, lier en takel

Het verwijderen van de boomstronk zal tussen de 1 en de 3 uur duren, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

Vlinderstruik goed onderhouden

Ook voor andere klussen in uw tuin kunt u aan een goede hovenier komen via Vergelijk Hoveniers. Heeft u een vlinderstruik in uw tuin staan? Om een vlinderstruik mooi te houden moet u deze bemesten, onderhouden en de vlinderstruik snoeien. Vindt u het lastig om dit zelf te doen of heeft u er simpelweg geen tijd voor? Laat een hovenier het werk voor u doen. Hij weet precies wat te doen zodat u volop van uw vlinderstruik kunt genieten!

http://www.vergelijkhoveniers.nl/