Speelgoed dump
Image default
Bedrijven

Een kinderdagverblijf voor je kind, een belangrijke keuze

Wanneer je kind na de zwangerschapsperiode naar een leuk kinderdagverblijf in Breda gaat, dan moet je er tijdig een kiezen .Veel kinderdagverblijven hebben namelijk een lange wachtlijst. Eigenlijk moet je de keuze voor een kinderdagverblijf al vroeg maken. Het liefst voor of aan het begin van je zwangerschap. Op deze manier is je kind tijdig ingeschreven en kom je niet voor onverwachte problemen te staan. Maar hoe kies je een kinderdagverblijf en waar moet je op letten? Hieronder volgen een aantal tips om je op weg te helpen bij het vinden van een goede en veilige plek voor jouw kind.

Kies een kinderdagverblijf op een gunstige locatie en bekijk de kosten

Allereerst is het praktisch om een kinderdagverblijf bij jou in de buurt te vinden, of eentje die op de route ligt naar je werk of naar het werk van je partner. Op deze manier bespaar je een hoop reistijd en planning.  Een leuk kinderdagverblijf in Breda is bijvoorbeeld handig wanneer je huis en werk rondom Breda gelegen zijn. De kosten van kinderopvang kunnen enorm verschillen, dus let daar ook op. Kijk naar wat je krijgt voor wat je betaald. Zijn luiers en eten bij de prijs inbegrepen?

Bezoek diverse kinderdagverblijven

Een kinderdagverblijf kan reuze leuk lijken op de website. Een eerste oriëntatie op deze manier is dan ook zeker aan te raden. Maak van de potentiële kandidaten een lijstje en maak een afspraak om langs te gaan. Een bezoek zegt zoveel meer dan alleen het plaatje met tekst. Je gevoel moet erbij kloppen zodat je je kind met een gerust hart achter kunt laten wanneer de tijd daar is.

Ga het gesprek aan met de pedagogisch medewerkers

Het is erg belangrijk dat je ook de pedagogisch medewerkers spreekt binnen de opvang. Zij zullen straks voor je kind zorgen. Het is belangrijk dat je een klik met ze hebt. Ze zullen je eerste aanspreekpunt zijn wanneer je kind in de opvang is. Daarnaast moeten ze goed opgeleid zijn. Je kunt er dus op vertrouwen dat ze goed voor je kind zullen zorgen en genoeg aandacht zullen geven. Dit zijn punten waar je op kunt letten.

Bekijk het kinderdagverblijf

Hoe is je gevoel binnen het kinderdagverblijf, zou je je kind hier veilig achter kunnen laten? Veiligheid en hygiëne staan hierbij voorop, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte in verhouding tot het aantal kinderen dat ze opvangen. Daarnaast kijk je bijvoorbeeld naar de bedjes en het speelgoed.

Volg je intuïtie

Naast alle praktische zaken waar je rekening mee moet houden is het natuurlijk belangrijk dat je gevoel bij de kinderopvang goed is, luister naar je intuïtie. Je zal je kind waarschijnlijk meerdere malen per week naar deze plek brengen, en als je gevoel nu al niet goed is dan kun je beter verder zoeken. Er zijn genoeg kwalitatieve kinderopvangen beschikbaar. Ga vandaag nog op zoek naar een geschikte kinderopvang, en laat je informeren!